Blog Over ons πŸ‘‰ Expert Challenge 7-11dec πŸš€ Login

Wat ondernemers uit de TV wereld kunnen leren

 

Wat kan jij als ondernemer nou leren van TV formats? En wat moet je juist niet gaan doen!

Luizenmoeder, Heel Holland Bakt, Idols, Wie is de Mol, Boer zoekt vrouw en noem maar op. Stuk voor stuk hanteren ze een bepaalde stijl en volgorde hoe ze de informatie of het entertainment brengen.

Alweer 15 jaar geleden had ik zelf het voorrecht om bij de Beeldbrigade een televisie productiemaatschappij als editor rond te lopen van TV programma's voor Net5, SBS6 en later ook Talpa.

In Amsterdam Noord werkte ik met veel plezier voor de Beeldbrigade en leerde ik het klappen van de zweep kennen. Wat is er nodig voor een goed TV programma en hoe is dit nou opgebouwd?

Hieronder neem ik je kort mee in het programma Born2Cook waarvan ik er uiteindelijk meer dan 50 heb gemonteerd.


Op TV heb je het beroemde ZAP moment. Dat moet je proberen tegen te gaan als programmamaker. 

Maar als ondernemer zit je nog in een veel groter gevecht.

Hoe zorg ik dat mijn video's bekeken worden, niet halverwege uitgezet worden en dat als ik een nieuwe video upload dat mensen die ook weer gaan kijken?

Sterker nog hoe zorg ik ervoor dat mensen mijn video's gaan waarderen?

Zorg voor balans in je video's maar val op!

Start met focus, zorg dat je exact weet wat je moet doen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. En als je al een keer een uur, een dag of zelfs een hele week met focus hebt gewerkt dan is het lastig om het vol te houden.

Zie video als een nieuwe gewoonte, om succesvol te zijn moet je rust, regelmaat en reinheid inbrengen.

Opvallen maar balans houden! hoe doe je dat? 

Start je video met beweging, muziek en energie. Een paar video beelden of foto's kort achter elkaar, een snelle camera beweging of zelfs een hele intro zoals bovenaan deze blog van het TV voorbeeld Born2Cook.

Fouten en Oplossingen:

Fout 1. Je gebruikt 1 standaard introductie voor al je video's. Sommige bedrijven laten een mooie leader maken (introductie van je video) en gebruiken dit net als series en tv programma's in het begin van elke video. Echter is het gedrag van een kijker anders dan op TV. Je hebt pak em beet 10 Nederlandse  kanalen en online heb je er wel honderdduizenden die om aandacht vragen. Kijkers zullen mogelijk afhaken bij jouw lange introductie. 

Oplossing 1. Maak bijvoorbeeld 2 versies van een mooie intro voor jouw video's. Een versie van 3 tot 10 seconden. En 1 langere versie van 15 tot 30 seconden. Gebruik de langere versie alleen als jij weet dat de kijker de tijd gaat nemen voor jouw video. Dus als jij langere video's boven de 5 minuten maakt en de kijker is zich daarvan bewust. Dan is een langere intro prima. 

 


Fout 2. Er zijn honderden tools die de meest toffe video's kunnen maken als jouw product/dienst te maken heeft met een extreme sport. Hier gaat het vaak mis, want in 99% van de gevallen heeft jouw product/dienst niks te maken met extreme sports. Dus zien de voorbeelden er tof uit, maar als je zelf gaat knutselen wordt het niks.

2. Laat je verleiden door flitsende video's. Maar zoek naar voorbeelden van mensen uit jouw industrie die goed werken. Ga dat jatten en namaken. Hiermee voorkom je tijdverspilling door (hobby)matige video's te maken die niet in balans zijn.

Fout 3. Je stijl niet doorontwikkelen. Als jij een basis legt die voor 80% werkt, kan je erop door ontwikkelen. Ook je ideeën/producten/diensten groeien door. Dus als je video steeds inzet kan je het ook laten doorgroeien. Oplossing 3. Wees dus flexibel en creatief. Zie het plaatje van ABN hierboven. De typografie verschilt per item maar de kleuren en de vormen komen bij iedere video terug. Dus ondanks de stijl voor 20% verschilt tussen verschillende items blijft alles herkenbaar en in balans.

Wil jij nog meer over resultaat gerichte video's en direct winst maken met 1 video of webinar?

Duizenden euro's extra omzet kan verbluffend simpel zijn.

klik hierπŸ‘‡
https://www.videoimpact.nl/geheimOnline succesvol zijn met video's heeft te maken met vertrouwen.

Heb jij vertrouwen in jezelf, durf je stappen te maken om resultaat te halen? Of blijf je afwachten?

Laat ons vooral weten via de chat of de comments waar jij nu tegen aanloopt bij het maken van online video's.

βœ… Direct winstgevend adverteren πŸŽ‰

Ontdek hoe je "gratis" duizenden mensen uit je doelgroep kan bedienen. In een video laat ik zien hoe ik in 6 maanden tijd 2150 leads en 77 klanten erbij kreeg met de break-even funnel. 

In ruil voor je email πŸ“§ kan je direct zien hoe ik dit doe en welke tools ik hiervoor gebruik. En dit is totaal anders dan wat de meeste ondernemers doen!

BEKIJK DE VIDEO (πŸ“Ί8min kijktijd)
Close

50%

In ruil voor je email adres πŸ“§ laat ik zien hoe je goedbetalende klanten krijgt binnen 30 dagen.