Blog Over ons 👉 Expert Challenge 7-11dec 🚀 Login

Hoe je je nu nog onderscheidt met video

 

Hoe maak jij jouw video's NU nog onderscheidend? 
In deze blog laat ik zien dat dat nog steeds kan! En dat is met een mooie professionele consistente video huisstijl.

Het is ongelofelijk de hoeveelheid video artikelen die zijn uitverkocht in de webshops. Lampen, zendermicrofoons noem maar op; er wordt veel gefilmd en gepost! 

Iedereen is dus fanatiek bezig met het maken van video’s en posten voor zakelijke doeleinden. Dagelijks worden er 1000den video’s gepost op LinkedIn. En dat kan afschrikken. Maar Jij kan nog steeds video’s produceren die het verschil maken. In deze blog lees je hoe.

Laten we de basis van een goede video niet vergeten (en ook daarmee scoor je, want 80% van alle online video's heeft een matige kwaliteit).

Je hebt natuurlijk een toffe plek nodig om je video's op te nemen. 

Een plek met natuurlijk licht (van buiten) of als dat er onvoldoende is; van een daglichtlamp zoals deze https://go.videoimpact.nl/Ringlight-youspark

Met een zendermicrofoon zorg je voor echt goed geluid (check deze link https://go.videoimpact.nl/bolletjewol) zonder ruis uit je omgeving. En Je kader is belangrijk! Dat is hoe jij in beeld komt.

En Aad de Mos laat ons regelmatig zien dat dat nog vaak misgaat met je kader! 😢 Teveel hoofdruimte en omgeving in beeld dat er niet toe doet.

Hier een voorbeeld bij een kader wat ik vaak gebruik voor mijn internet video's. 

Plaats je ogen op de bovenste lijn. Liefst op het kruispunt van de lijnen links of rechts. En zorg dat je gezicht goed dicht bij de camera is. 

Leren ontspannen voor de camera je verhaal te vertellen 

Als je jezelf bent, dus ontspannen- voor de camera, dan heb je het meeste plezier tijdens het presenteren van jouw verhaal en dat zien en voelt jouw doelgroep. 

Deze tips gaan hierbij helpen, ook al heb je nog niet veel vlieg uren gemaakt!  

Tip 1 oefen eerst je verhaal voor de spiegel en dan voor de camera. Zet deze nog niet aan. 

Tip 2 kom lekker in de flow, zet een muziekje op en dans voordat je gaat opnemen.

 Tip 3 en pomp jezelf op door te juichen alsof je de loterij hebt gewonnen. 

 

 Tip 4 houd je video's eenvoudig en kort. Je eerste video moet geen verhaal van 5 minuten worden. 

Tip 5 film met de camera aan de voorkant van je smartphone. Je kunt je dan beter focussen op het kijken in de lens.

Lukt het je niet om je verhaal in 1 keer te vertellen, neem dan je video bijvoorbeeld in 3 stukjes op die je vooraf bepaalt. En dan ‘plak’ je deze later aan elkaar! 

Filmen 

Kijk je eerste opname even terug en controleer je kader, licht en geluid. Ben je tevreden? En, is het verhaal dat je vertelt zo goed?

Je video is de ideale manier om direct feedback te krijgen op je performance. Wees niet te streng. 

Je eigen video huisstijl 

Met het bewerken van video kan jij het verschil maken. 

Waaruit bestaat een complete  video huisstijl? 

1. Begintitel van de video - De plek waar je in 1 oogopslag duidelijk kan maken waar de video over gaat. Hier kan je het onderwerp plaatsen, maar het is ook een gebruikelijke plek voor branding. Dus het laten zien van jouw logo en/of bedrijfsnaam.

Voorbeeld: KPGM

2. Naamtitels

Een goed verzorgde naamtitel met functie draagt bij aan de expert status van degene die we zien op video. Het is een simpele vorm van verduidelijking. Wie is hier in beeld? En tevens met de functie en eventueel bedrijfsnaam erbij is het opnieuw een plek voor branding.

3. Titels die je verhaal ondersteunen. Door het plaatsen van woorden op belangrijke momenten kan je benadrukken waar het op dat moment over gaat. Deze woorden of korte zinnen moeten niet afleiden bij het verhaal. Dus gebruik het met enige mate. 

 

 

4. Animaties als toevoeging in je video. Dit werkt alleen goed als de stijl, de kleuren en de typografie hetzelfde houdt als de rest. En dat je totaal beeld niet te druk wordt. Hou rekening ermee hoe meer informatie in beeld, hoe meer je kijker moet verwerken. Dus hou het bij ondersteunend materiaal.

voorbeeld: Bureau Yop animaties in een uitlegvideo

5. De afsluiting - Het laatste deel van je video kan je vullen met logo's, een dankwoord of juist een slimme Call To Action. Wat wil je dat de kijker nu gaat doen na het zien van jou video?

Voorbeeld: HIT Event video

 

 Voorbeeld: House of Performance video

Met deze tips ben jij in staat om jouw video op te laten vallen. En je expertstatus online te bekrachtigen . 

Je kunt het zelf doen of wij helpen je bij het maken van professionele video's voor online succes. 

Wil je nog meer weten over wat wel en niet werkt bij het maken van  video's?

Stuur ons een chatbericht! ❤️️✅🎉🥳️ (klik rechtsonderin op chatbubble).

✅ Direct winstgevend adverteren 🎉

Ontdek hoe je "gratis" duizenden mensen uit je doelgroep kan bedienen. In een video laat ik zien hoe ik in 6 maanden tijd 2150 leads en 77 klanten erbij kreeg met de break-even funnel. 

In ruil voor je email 📧 kan je direct zien hoe ik dit doe en welke tools ik hiervoor gebruik. En dit is totaal anders dan wat de meeste ondernemers doen!

BEKIJK DE VIDEO (📺8min kijktijd)
Close

50%

In ruil voor je email adres 📧 laat ik zien hoe je goedbetalende klanten krijgt binnen 30 dagen.