Blog Over ons 👉 Expert Challenge 7-11dec 🚀 Login

In 7 stappen een video sales script maken

 

Wat kan jij als ondernemer in dit internettijdperk van Tell Sell reclames leren? Ze komen mijn hele leven al langs, in mijn jeugd in de Jaren 90 en later als student zijn als ik s ’nachts thuis de TV aanzette. Het boeiende is van Tell Sell reclames is dat het blijkbaar een goed businessmodel is.  

Succesvolle digitale ondernemers weten het al en marketeers natuurlijk ook hoe belangrijk en krachtig het is om video in je marketingmix te gebruiken. Niet alleen hebben video's doorgaans hogere conversiepercentages omdat ze leuker zijn dan standaardtekst, maar ze kunnen ook veel sneller worden gemaakt.

Van Facebook en Instagram tot e-mailmarketing en productintroducties, alle ondernemers die succesvol willen zijn online zouden video sales letters moeten gebruiken om duidelijk te communiceren en meer te verkopen.

In dit artikel ga ik in op wat Tell Sell al Jaren met succes doet. Het gebruiken van een salesscript voor video. Je kan lacherig doen over Tell Sell, maar vergeet niet dat zij een omzet van 40miljoen euro per jaar hadden.

Dus vandaag kom ik met een makkelijk te volgen 7-stappenplan om snel je marketingvideo's te scripten.

Je kan dit template gebruiken om alles te maken, van lange presentaties van 60minuten, tot korte quick tips en tricks die je kan delen op social media van 60 seconden. Je kan de video opsplitsen in 7 stappen of er 1 video van maken. Het is een flexibel

Simpelweg bouwblokken gebruiken zodat je sneller weet wat je moet zeggen en niet dagenlang aan het twijfelen bent of aan het uitstellen.

7 Gouden Video Scripting Stappen

Natuurlijk zijn 7 stappen een richting die je kan bewandelen er zijn zoveel manieren om het produceren van een succesvolle online video te starten en dit is er 1 van.

De bedoeling is dat als je de volgende stappen volgt dat je dan 1 of meerdere video’s op papier hebt staan.

Ik geef je in de komende stappen het voorbeeld van een video sales letter.

Stap 1: Openen & Introductie

Begin een video met aandacht trekken, dit kan op heel veel manieren. Naar de camera toe bewegen met een grote lach, zwaaien, op de camera kloppen of bijvoorbeeld met titels en teksten. Natuurlijk kan je ook met een heftige camerabeweging aandacht trekken.

Mensen hebben echt een kortere aandachtspanne dan een goudvis, dus betrek ze bij de start en zorg dat ze aandachtig kijken.

Een pro tip is, dat er heel veel strategieën zijn om je kijker naar je te laten kijken is het belangrijkste veel enthousiasme en energie te tonen. Vooral in het begin van een video.

Opwinding is besmettelijk en als je je kijker enthousiast kunt maken, zullen ze aan het einde van de presentatie waarschijnlijk eerder de gewenste actie ondernemen.

In termen van je huidige script is stap  1 om jezelf en het doel van je video duidelijk en snel te introduceren. Hier zijn slechts enkele elementen die kunnen worden gebruikt om snel geloofwaardigheid en vertrouwen te creëren:

[ naam + bedrijfsnaam ]
[ Hoelang ben je in deze markt geweest ]
[ Social Proof > met wie heb je gewerkt en wat zijn resultaten ]
[ Aantal klanten ]

Hierna kan je overgaan naar de 2e stap het doel van de video

[ Doel van video ]

Dus hieronder een voorbeeld van hoe je video kan beginnen:

"Hoi ik ben Jaya van videoimpact en help ondernemers al meer dan 13 jaar hun kennis online te verkopen! En vandaag wilde ik met je praten over de grootste fout die online-ondernemers onbewust maken. Hierdoor laten ze duizenden euro’s per maand liggen! "

Let op je kunt dit blok zo dik aanzetten als je zelf wilt. Wellicht voel je je er niet prettig bij om het zo plat te zeggen. Ik krijg regelmatig terug van mensen dat marketing niet leuk is. Omdat ze denken aan verkopers die zich opdringen. Echter dit is een slecht voorbeeld van marketing het is pushie. Doormiddel van een video salesscript werk je uiteindelijk vanuit Pull marketing. Mensen kijken echt alleen je video als ze getriggerd worden en dus interesse hebben om meer te weten te komen.

Dus echt het begin mag best plat zijn, je kan het ook zien als kort en duidelijk waardoor alleen de kijkers overblijven die jij wilt hebben.

Zo verder naar stap 2.

 

Stap 2: Onderstreep het Probleem of de Pijn

Effectieve marketing brengt bijna altijd een probleem of pijn aan het licht. Dat komt omdat wij als mens zo gebouwd zijn dat we in beweging komen als we problemen of pijn ervaren. We zoeken oplossingen daarvoor. Zorg daarom dat jouw kijker zich goed bewust wordt van het specifieke probleem of pijnpunt waar jij een oplossing voor hebt.

En stap 2 is waar je dat doet.

Je video moet gericht zijn op de grootste pijn of het probleem dat je prospect momenteel doormaakt. Ga je gang en volg deze stappen om de pijn of het probleem te benadrukken:

 

[ Grootste Probleem ]
[ Negatieve gevolgen als je er niks aan doet ]
[ Jij weet het uit ervaring – je eigen struggle ]
[ Benadruk het gevoel dat het je toen gaf ]
[ Stop dus met ……. doen ]

In essentie in deze stap vergroot je de negatieve gevolgen van het grootste probleem of de pijn die ze hebben. Je laat ze ook weten dat ze de focus verkeerd hebben. Belangrijkste punt: wanneer je het probleem van uw prospect beter kunt beschrijven dan zij kunnen, creëer je onmiddellijk vertrouwen en geloofwaardigheid.

Door dit op zo’n manier te zeggen, blijf je de aandacht van je prospect houden en blijven ze je video bekijken.

En vergeet niet het zijn bouwblokken van een script, het is een richting. Hoe je het ook wilt doen, je wilt eenvoudigweg een probleem of pijn benadrukken en een verwijzing maken naar ontdekking die je hebt gedaan en waarmee je het probleem/pijn kunt oplossen of verlichten.

 

Stap 3: Jouw ontdekking

Deze stap is redelijk eenvoudig. Je laat ze weten dat je op de een of andere manier - door toeval, per ongeluk, of met vallen en opstaan ​​– tot een ontdekking kwam die nu de nieuwe oplossing voor hun probleem is.

[ Ik heb dit ontdekt en het schokkend eenvoudig, maar het werkt… ]

Je kunt dit als een verhaal delen als je een langere video opneemt of als een eenvoudige overgangszin gebruiken als de video veel korter is.

Het is de ontbrekende schakel, de verborgen sleutel, het laatste advies dat ze nodig hebben om het gewenste resultaat te bereiken.

En vergeet niet dat een beetje theater en dramatiek (of veel) uitstekend is voor je marketing. Dus niet terughoudend om het te gebruiken. We worden continu aangetrokken door verrassende en dramatische ontdekkingen.

 

Stap 4: Jouw product - hun oplossing

Hier neemt je de ontdekking die je zojuist hebt gemaakt en laat zien hoe je het hebt omgezet in een product of service waar iedereen baat bij heeft. Door een aantal van de onderstaande vragen te beantwoorden, krijgt je antwoorden die je rechtstreeks in dit gedeelte van het script kan gebruiken:

[ Wat is uw product precies? ]
[ Kun je het grote probleem of de pijn die het oplost opnieuw aangeven? ]
[ Wat is het grote voordeel dat het biedt? ]
[ Hoe is het anders of uniek dan iets anders dat er is? ]
[ Hoe werkt het? ]
[ Zijn er onverwachte voordelen naast het grote voordeel? ]

Bij deze stap draait alles om het product en wat het voor jouw prospect kan doen. Je hebt hen door hun pijn heen geholpen, hen getoond hoe je dezelfde strijd hebt ervaren, en hoe die allemaal wegging toen je deze ontdekking deed.

Nu is het hun kans om dezelfde uitkomst te ervaren met jouw product/dienst.

 

Stap 5: Voor wie is het? En voor wie niet?

Maak zo specifiek duidelijk voor wie dit product is. Algemene producten/diensten raken snel in de vergetelheid. Jouw doelgroep wil aangesproken worden op een specifieke pijn en probleem en herkennen dat jij specifiek de “groep” waar hij/zij inzit uit de brand kan helpen. In deze stap wilt je dus snel herhalen voor wie dit product of deze service is en voor wie het niet bestemd is.

Het kan echt zo gemakkelijk zijn als het volgende zeggen:

[ Dit product is perfect voor wie deze voordelen wil ervaren ]
[ Als jij hoort bij deze groep, dan is dit product speciaal voor jou gemaakt ]
[ Maar als jij liever de moeilijke weg bewandelt dan is dit niet de beste methode voor jou ]

Tijdens dit blok stoot je de mensen af die je niet wilt en trek je de mensen aan die je ideale klant kunnen worden.

 

Stap 6: toon je aanbod

Nu weten ze dat jij ze kan helpen is het nu tijd om je aanbod op tafel te leggen. Heel plat gezien denk je misschien dat de juiste prijs het belangrijkste is. Maar er is veel meer, mensen maken beslissingen gebasseerd op emoties en rationaliseren het vervolgens. Dus maak slim gebruik van de menselijke psychologie.

Dus zorg dat je een aantal van de volgende elementen in je aanbod opneemt zodat je conversie hoger komt te liggen.

[ Prijs: hoeveel? ]
[ Betalingsopties: kunnen ze dit verspreiden of is het allemaal tegelijk? ] dit kan instap makkelijker maken
[ Trial: is er een proefperiode? ] na proef kopen kan ook heel goed werken
[ Toegankelijkheid: hebben ze directe toegang na aankoop? Hoe zit het met mobiel? ] hoe gebruiksvriendelijk is je product
[ Bonussen: zijn er speciale bonussen inbegrepen die je nog niet hebt genoemd? ]

Ik sta even stil bij bonussen, we noemen dit ook wel offer stacking, value stacking. Waarde op waarde opstapelen zodat de prijs die je noemt uiteindelijk niet meer overkomt als een drempel.
Dus vergeet niet tot 7x zoveel waarde als je product erbovenop te stapelen.

Dan is er nog 1 hele sterke de Niet-Goed-Geld-terug-garantie: we zullen dit grondig bespreken in stap 7, maar het maakt zeker deel uit van je aanbod.

Stap 7: Bezwaren wegnemen en urgentie toepassen

Als je potentiële klanten het einde van je video hebben bereikt, kunnen we er vrij zeker van zijn dat ze op zijn minst enigszins geïnteresseerd zijn. Misschien was het de pijn of het probleem waarmee je aansprak, of hoe je je aanbod hebt gepositioneerd.

 

Er zijn eigenlijk maar twee dingen die je nu nog kunt doen om ze te helpen.
1. je kan alle risico’s bij ze weghalen. Di kan je doen in de vorm van een niet goed geld-terug-garantie. Of geef ze een taster, een proef van je product/dienst die je niet in rekenening brengt. Door een sterke vorm van risicovermindering op te nemen geef je duidelijk aan dat je prospects niks te vrezen of te verliezen hebben.

2 Daarnaast wil je ook een soort van urgentie of reden opnemen waarom ze nu moeten handelen. Misschien is je aanbod maar een beperkte tijd beschikbaar, misschien krijgen alleen de eerste 15 mensen een van je bonussen, of misschien stijgt de prijs de komende dagen.

Het klinkt misschien afgezaagd, maar ik vind dat je bij het vermarkten van je product/dienst alle bewezen elementen moet toepassen die echt werken. En iedereen die zegt dit moet je niet doen, zo wordt het veel te salesie. Die snappen het niet, hoeveel moeite het kost om A. iemand zijn/haar aandacht vast te grijpen en B. jouw plezier/energie/overtuiging over te brengen die jij hebt van jouw product/dienst. Want keuzes maken is een complex proces. Vooral op vluchtig media als internet moet je extra je best doen.

Hoe je het ook wilt doen je wilt op het einde drempels verlagen en alle bezwaren weghalen en de prospect reden geven om direct te handelen.

Dit is een perfecte aanpak om tot maximaal resultaat te komen.

 

In het kort

Je kan video’s op veel manieren aanvliegen. Maar als je video’s met hoge kwaliteit wil produceren moet je zorgen dat de content goed is. Goed genoeg om uw product of service duidelijk te communiceren en verkoop te genereren. Als jij dat ook wilt dan zijn deze 7 stappen en creativiteit een mooie springplank voor succes.

 

7 Gouden Video Sales Scripting Stappen

Stap 1: Openen & Introductie
Stap 2: Onderstreep het Probleem of de Pijn
Stap 3: Jouw ontdekking
Stap 4: Jouw product/dienst - de oplossing
Stap 5: Helder maken - voor wie is het en voor wie niet
Stap 6: Vertel over je hele aanbod
Stap 7: Bezwaren wegnemen en urgentie toepassenHoe nu verder?

Ga aan de slag met het bovenstaande script om bijvoorbeeld een Video Sales Letter te maken en in te zetten als hulpmiddel voor een positieve ROI.

Online Expert Status

Met de juiste elementen zorgt video voor opvallend vertrouwen.  Ben je van plan om nog meer en andere video’s te gaan maken dan kan je ook het videoverhelderaar canvas downloaden. Je kan het prima zelf.

Al 15 jaar zien wij klanten worstelen als ze video's voorbereiden. Met dit canvas weet je wat je moet doen voor online impact.

Transformeer je ideeen naar een praktisch overzicht voor al je video items. In 9 stappen het perfecte startpunt voor een succesvolle online video. Je zult zien dat er wat overlap is met dit artikel dat specifiek gericht is op een Sales Script.

 

✅ Direct winstgevend adverteren 🎉

Ontdek hoe je "gratis" duizenden mensen uit je doelgroep kan bedienen. In een video laat ik zien hoe ik in 6 maanden tijd 2150 leads en 77 klanten erbij kreeg met de break-even funnel. 

In ruil voor je email 📧 kan je direct zien hoe ik dit doe en welke tools ik hiervoor gebruik. En dit is totaal anders dan wat de meeste ondernemers doen!

BEKIJK DE VIDEO (📺8min kijktijd)
Close

50%

In ruil voor je email adres 📧 laat ik zien hoe je goedbetalende klanten krijgt binnen 30 dagen.