Blog Over ons 👉 Expert Challenge 7-11dec 🚀 Login

Hoe houd je een Videogesprek en waar moet je op letten? - Deel 1 van 10

 

Hoe ga je in deze tijd om met klanten, meetings, presentaties en thuiswerken? 

Daar gaat deze blogreeks over. Het is simpel, elke dag komt er 1 blog online om je verder te helpen. Dit om te zorgen dat jij zorgeloos en kwalitatief kennis kan delen, klanten kan spreken en ook leads kan verzamelen.

In 5 dagen tijd kreeg ik 87 vragen binnen en deze gaan we in de deze blogserie beantwoorden.  

Laten we starten!

VideoMeetings Hoe doe je dat, en vooral hoe doe je dat kwalitatief?

Dat is de insteek van deze blog. Hoe kan je met goede kwaliteit mensen ontmoeten zonder dat je wordt afgeleid door een wasrek dat achter iemand staat. Thuiswerken  betekent ook dat je moet nadenken over hoe je over komt. Meer daarover onderaan in dit artikel.

In dit artikel ga ik in op de techniek en welke tools je nodig hebt. Daarnaast ga ik ook in op waar je op moet letten in de voorbereiding en tijdens een gesprek. 

Ten eerste; een video gesprek / video meeting of vergadering. Dit is de manier om nu mensen te blijven ontmoeten, maar dan via de digitale weg. Denk bijvoorbeeld aan een meeting met of tussen je werknemers, of aan een meeting tussen jou en je zakenpartners. En natuurlijk ook met je klanten of potentiële klanten. 

De Techniek:

Voor Pro Video kwaliteit en geluid, zodat je perfect overkomt tijdens een meeting, moet je denken aan de camera en microfoon waarmee je het videogesprek gaat voeren.

Video kwaliteit:

In veel laptops zit een camera ingebakken. Maar deze zijn kwalitatief vaak niet wat je wilt tijdens een zakelijke video meeting. Deze 'ingebakken' webcams leveren vaak korrelige donkere beelden.

De oplossing hiervoor is om te werken met een externe webcam. Zoals de Logitech 920. Zie hieronder een voorbeeld:Deze camera geeft haarscherp beeld in diverse omstandigheden. Dus perfect in gebruik en het kost maar iets van 70 euro. Check hier voor de beste prijs:
https://tweakers.net/pricewatch/300263/logitech-hd-pro-webcam-c920.html

De audio

Het voordeel van de bovengenoemde webcam is dat deze ook beschikt over perfecte audio. Dit in tegenstelling tot ingebouwde microfoons in laptops. Deze zitten vaak naast het toetsenbord. Iedere tik op de toetsen komt dan hard door de geluidsbox van je gesprekspartners binnen (heel irritant).

Zelf gebruik ik nog wel vaak mijn oortjes van mijn smartphone of mijn Bose wireless headset, omdat ik het omgevingsgeluid wil verminderen en mijn volledige focus wil leggen op het gesprek. Daarbij voorkom je ook dat het geluid gaat rondzingen. Daarnaast geeft een microfoon dicht bij je eigen mond gewoon het minste 'noise'.

Via welke software/sites kan ik online vergaderen?
Als je besluit om online te vergaderen, kan je gebruik maken van de volgende softwaretoepassingen:

Op de foto hierboven zie je dat ik de meeting heb opgenomen. Benoem dit als je dit gaat doen. Je mag namelijk niet zomaar een gesprek opnemen zonder toestemming. Ik gebruik het zelf veel met klanten, zodat ik na het gesprek iets kan uittikken of het gesprek kan opsturen (het is heel waardevol als je een coachingscall opnieuw kan beluisteren). Daarnaast zou ik feedback kunnen vragen op mijn eigen performance.

Internetsnelheid

Jawel, zorg dat je op een plek zit met goede wifi en een snelle verbinding. Vooral als je gaat video bellen is verbinding essentieel. Een goede tip is: mocht de verbinding minder worden tijdens het gesprek dan kun je altijd (tijdelijk) het beeld uitzetten. Dit kan in iedere 'videogesprek' tool. Video neemt namelijk veel bandbreedte in. Dus als je naar audio only gaat kan je ervoor zorgen dat het gesprek soepel verder kan gaan.

Ben je dan klaar?

Nee nog niet! Zorg voor een eenvoudige achtergrond zonder teveel afleiding. Het is prima dat je in je woonkamer zit, maar het liefst met een rustige achtergrond. Dat werkt veel fijner tijdens een gesprek. Mocht het niet lukken om een rustig plekje te vinden, zorg dan dat je zoveel mogelijk opruimt. Je wasrek, of de fles wijn van de avond ervoor, geeft niet het beeld wat je op dat moment wilt overbrengen.

Misschien overbodig om te zeggen, maar trek je pyjama uit en kleed je gewoon zoals je ook normaal zou kleden voor een meeting. 

Zorg er ook voor dat je gezicht goed in beeld is. Probeer je ogen op ongeveer 2/3 lijn te positioneren. Dat is de meest natuurlijke manier om iemand aan te kijken.Zorg ook dat je niet te ver van je computer afzit. Mensen willen vooral je hoofd zien (je ogen, je mond). Hou er rekening mee dat mensen ook via een smartphone kunnen skypen en dat het beeld dan veel kleiner is. Dus hoofd en schouders in het beeld is prima (meer is niet nodig).

Zit je in de avond te werken, zet de schermhelderheid van je laptop op maximaal (dan verlicht je je gezicht) en als extra lamp zou je deze ringlicht kunnen kopen (27 euro) 
https://go.videoimpact.nl/kleinringlicht

Nu ben jij klaar!

Jij kan videogesprekken voeren en overkomen als een Pro zelfs in je thuissituatie!

Wil je naast videogesprekken nog veel meer met video in je business doen?
Check dan deze pagina 👇
https://www.videoimpact.nl/Online-Zakendoen

 

 
✅ Direct winstgevend adverteren 🎉

Ontdek hoe je "gratis" duizenden mensen uit je doelgroep kan bedienen. In een video laat ik zien hoe ik in 6 maanden tijd 2150 leads en 77 klanten erbij kreeg met de break-even funnel. 

In ruil voor je email 📧 kan je direct zien hoe ik dit doe en welke tools ik hiervoor gebruik. En dit is totaal anders dan wat de meeste ondernemers doen!

BEKIJK DE VIDEO (📺8min kijktijd)
Close

50%

In ruil voor je email adres 📧 laat ik zien hoe je goedbetalende klanten krijgt binnen 30 dagen.