Blog Over ons 👉 Expert Challenge 7-11dec 🚀 Login

Hoe zorg je nou met een simpele marketing strategie dat je business minimaal dubbel zo snel gaat groeien binnen 90 dagen?

 

4 niveaus van business groei voor een kleine ondernemer. Video Marketing in 7 minuten.

Als je niet exact weet wat je moet doen met online marketing, of dat je overgeleverd bent aan "dure" marketingbureau's met de hoop dat ze resultaten brengen. En je zet nog niet structureel video in? Dan is dit artikel/video iets voor jou.

Ik neem je mee van waar je staat, naar je boodschap, jouw doelgroep en uiteindelijk ook een simpele 90 dagen strategie.


Wil je meer?
Deze video is onderdeel van een volledige (ondemand) gratis masterclass van 35 minuten inschrijven kan hier:

https://www.bigmarker.com/videoimpact/Online-Video-Impact-Voor-Kennisondernemers


 

Gain Clarity.

Helderheid het magische woord. Zonder helderheid weet je niet waar je heen gaat en ga je nooit je doel bereiken.

Waar sta je nu. Wat is je maandelijkse sales? En waar wil je staan in 90 dagen? En waar in 1 jaar? Hoe ziet online success eruit voor jou? Wil je dubbel zoveel klanten, of wil je juist zelf kunnen kiezen in klanten. Of wil je je business meer automatiseren zodat minder tijd kwijt bent met het verkrijgen van je klanten.

Je hebt 4 niveaus van business groei voor een kleine ondernemer.

 Dus we hebben symptomen aan de linkerkant en de sleutels voor success aan de rechterkant

. Bekijk waar je nu zelf staat. We meten het aan de hand van online bereik (lead flow). Is het droogte? Of zijn een paar leads of heb je voorspelbare leads.

 Als je aan de top van de piramide bent kan je een world class team samenstellen en je business echt opschalen. Waar sta  jij nu? Ben je aan het worstelen? Overleven? Of gaat het al als vanzelf?

Als je onderaan of in het midden van de piramide bent. Kan ik je direct laten zien welke strategie je kan gebruiken om naar niveau 3 te gaan.  

 1. Vol vertrouwen.

  Hoe zeker ben jij van je zaak als jij nu een openhart operatie zou moeten leiden? Dat als je natuurlijk geen chirurg bent. Of een boeing 747 zou moeten vliegen door een hagelstorm? Laat staan uberhaupt er 1 vliegen. Totaal onzeker is dit, 0,0% vertrouwen.

  Hoe zeker ben jij dat jij toekomst gaat bereiken? Dezelfde onzekerheid zit hierin.

  Waarom zijn specialisten zoals chirurgen of piloten anders? Zij werken volgens een framework. Een stappenplan een structuur waardoor je een bepaalt doel kan behalen of een taak kunt uitvoeren.

  Dit is belangrijk want voor online business success heb je kaders nodig waarbinnen de stappen volgt tot success. Heb je online nog geen success dan komt dit door het ontbreken van deze frameworks.

  Vandaag geef ik je een framework om van A naar B te komen. Met de juiste mindset, kalm, helder en met vertrouwen door het gebruik van frameworks.

 Nu over naar de funstuff 😊 De modellen. Een stappen plan om je groei online te bewerkstelligen door het neerzetten van een expert status. Het is iets wat je continu kan herhalen zodat online success niet meer voelt als onbereikbaar. Sterker nog het is voor iedereen haalbaar. En het kost minder tijd en geld dan je je nu nog kan voorstellen.

Heel goed dat je nu nog zit te kijken, We set the stage. Let’s dive into the model 😊

  

THE MODEL

In 3 stappen een inhouse scalable video production workflow neerzetten. Dat  gaat met de drie Pees. Plan, Production en Premiere. Zonder grote budgetten en zonder grote tijdinvestering / tijdverspillingen gericht op impact en online bereik. En het kan zonder marketing bureaus en video productie maatschappijen.Met dit model kan jij als kleine ondernemer, in je eentje of met een je team een enorm bereik genereren. Als het ware op automatische pilot mensen aan je als persoon/bedrijf binden. De content in jouw customer journey is 4 keer zo effectief als je er vooral video in zet

Ok je hoeft geen techneut te zijn, geen marketeer, cameraman of communicatiespecialist om toch gegarandeerd success te hebben.

 Om jouw doelgroep met laserprecisie te kunnen begeleiden in elk stadium van de customer journey. Een customer journey is kort gezegd de weg die jouw klant aflegd om tot een keus / handeling te komen, dus afnemen van een product/dienst bijvoorbeeld.
Starten we bij Plan.

 PLAN

 Om zeker te zijn dat je jouw klanten begrijpt en dat je weet welke videocontent je moet produceren om ze te bereiken. Start je bij de doelen/dromen en frustraties van jouw doelgroep. Ookal heb je wellicht al personas gemaakt voor je business. Is het goed om die regelmatig te onderhouden.

  The buyer persona.


De persona is gewoon een profiel van je ideale client. Dit is essentieel bij het creeeren van goede content die past bij de behoeften van deze persoon. Het is 1 fictief persoon waar jij je altijd op kan richten bij de content creatie.

Een fijn hulpmiddel daarbij is een empathy map.

Het framework hierbij is super simpel. Wat zijn de dromen de verlangens, de grootste angsten en frustraties. Waar zit de pijn. Wat doen ze, wat zijn de drijfveren en natuurlijk het online gedrag.

 Je moet nadenken over de implicaties als ze hun gedrag/houding niet veranderen. Bijvoorbeeld heel simpel als iemand wil afvallen zijn de gevolgen bijvoorbeeld nooit een relatie krijgen.

 In marketing praten we altijd over de voordelen en product features. Maar deze maken geen indruk zonder gevolgen als ze het niet doen. Als je de transformatie niet laat zien raak je het gevoel niet. Je wilt dat jouw doelgroep het gevoel heeft dit is voor mij.

Bij heel veel video’s geldt absoluut het zelfde, video en marketing grijpen in elkaar. Want het heeft allebei met de menselijke psychologie te maken. 

 1. One promise.

  Duidelijkheid geld took voor de problemen die jij en je bedrijf oplossen. Je kan niet simpelweg tegen iemand zeggen ik ben een consultant, of ik ben een trainer of wij begeleiden verandertrajecten. Er zijn zoveel verschillende soorten en maten, dat je heel specifiek moet zijn. Benoem de frustratie van de klant en wanneer het kan ook de factor tijd. Dus wat is hun grootste doel of verlangen.


  Dus in plaats van te zeggen: "Ik ben een consultant", "Ik ben een coach", of "we begeleiden verandertrajecten",

  Ik help jonge hoogopgeleide vrouwen met een burnout 3 keer zo snel weer fit en vitaal te worden zonder overbodige dagplanningen en schema’s.

We helpen verzekeringsmaatschappijen in Noord Nederland om klantgerichter te gaan werken door de verwerkingstijden van een claim met 70% te reduceren zodner zonder de dat de dagelijkse operatie wordt verstoord. "

 Als je iets zo helder formuleert heeft da teen grote impact online. Je doelgroep weet precies wat ze aan je hebben en er is een grote kans dat jij gaat opvallen in een wereld die elke dag vol content bombardementen zit. Iedereen ook je doelgroep hebben continu te maken met een informationoverload, waardoor exact benoemen om mensen te activeren noodzakelijk is.

 Vertel je doelgroep over de transformatie die ze kunnen doormaken.

 Dus begin met 1 persona en ga dan verder vanaf daar verder bouwen. En als je nog niet helder hebt hoe je moet bepalen wie ze zijn of wat ze willen, moet je onderzoek doen. Maak een survey en bekijk aan de hand van de resultaten of je je persona kan maken.

Deze twee stappen zijn cruciaal, alles wat je verder doet en uitzend via video content is altijd gericht op je persona. En het meest heldere startpunt is je one promise.  

 1. Jouw Keuze

Besef overal waar je mee begint daar zul je matige resultaten mee boeken. Blijf het doen en je zult zien dat je op een gegeven moment er redelijk goed in gaat worden.

Video is ook een ultiem groeimiddel voor jezelf. Als je regelmatig voor de camera gaat staan is dit een perfect klankbord voor jezelf. En met de feedback van de mensen om je heen kan je snel doorgroeien naar een vorm waarin je steeds beknopter, met meer emotie, meer energie en plezier je kennis kan overdragen.

Dus haal diep adem en geef jezelf minimaal 90 dagen om te kijken of je er success mee kan boeken.

Hieronder geef ik je het instapschema voor online success met video.

 De 90 dagen content strategie kan ik iedereen aanraden. Zo simpel en effectief.

Resultaat is 30 video’s voor 90 dagen elke week op dinsdag en donderdag rond 10:00 – 11:00 posten op de social media van jouw keuze.

Grootste doel is ook groeien voor video en feedback krijgen.

Ik wil hiermee een startpunt aangeven. Tot eind 2018 lag de focus van mij en Stephan altijd bij klanten. Onze website was slecht gevuld met outdated content. We hadden geen funnel. Ik ging geen interactie aan met mensen op facebook of op linkedin en we deden ook niks met ons youtube kanaal. Een absoluut nulpunt.

Nu posten we video's op linkedin, facebook, youtube en content op instagram.
Veel video's krijgen nu nog weinig views. Maar sommige video's leveren ons direct 100 leads op. 

In september hebben 234 mensen de videoverhelderaar canvas gedownload. Onze gratis superwaardevolle weggever. En ik ben erg tevreden dat van de 234 mensen er 63 mensen organisch terrecht zijn gekomen. Dat komt door facebook, linkedin en youtube. Overal staat het canvas als Call to Action bij.

Deze resultaten liggen ook voor jou in handbereik, als je de 90 dagen strategie gaat hanteren. Investering voor je eerste 30 video’s is ongeveer 7 a 8 uur tijd.

1. Brainstorm en maak een lijst van 50 onderwerpen (10min tijd).

 1. Kies er 30 waarmee je het canvas invult (quick en dirty 5 min per canvas. 2.5 uur totaal dus).
 2. Maak een volgorde voor je videoserie en bepaal wat het doel is wat je hiermee wilt bereiken. Maak een planning voor 90 dagen. Video 1 op dag 1 op dat platform etc… (20min).
 3. Ga filmen, pak je smartphone een goedkoop statiefje en zorg voor goede audio.(30 videos kan je prima opnemen binnen 3 uur tijd achter elkaar).
 4. Op basis van canvas schrijf 30 korte begeleidende teksten (30 min tikken).
 5. En post je het volgens de planning doordeweeks op dinsdag om 11:00 en donderdag om 11:00. Dat is het ritme dat je aanhoudt voor 90 dagen. Gebruik Hootsuite om dit in te plannen. (30 min inplannen)

  Na de webinar ontvang je gratis dit stappenplan, een excel om je content te plannen, een link naar hootsuite en het canvas.

  Naast de 90 dagen content strategie iets wat je ook direct kan inzetten is het volgende.

Als je zelf nog niet een groot publiek hebt, is de beste plek om te starten met video heel simpel op je homepage...... (einde van dit onderdeel uit de masterclass)

 


Wil je meer en jouw video impact starter kit downloaden?
Deze video is onderdeel van een volledige (ondemand) gratis masterclass van 35 minuten inschrijven kan hier:

https://www.bigmarker.com/videoimpact/Online-Video-Impact-Voor-Kennisondernemers


 

✅ Direct winstgevend adverteren 🎉

Ontdek hoe je "gratis" duizenden mensen uit je doelgroep kan bedienen. In een video laat ik zien hoe ik in 6 maanden tijd 2150 leads en 77 klanten erbij kreeg met de break-even funnel. 

In ruil voor je email 📧 kan je direct zien hoe ik dit doe en welke tools ik hiervoor gebruik. En dit is totaal anders dan wat de meeste ondernemers doen!

BEKIJK DE VIDEO (📺8min kijktijd)
Close

50%

In ruil voor je email adres 📧 laat ik zien hoe je goedbetalende klanten krijgt binnen 30 dagen.